Friluftsgudstjeneste på Ankerhytten

Mandag 21. mai kl. 12.00. Den 2. pinsedag er det gudstjeneste på Ankerhytten

Tradisjonen tro så feirer vi gudstjeneste på Ankerhytten 2. pinsedag, sammen med Eidsvåg menighet. Vi har vært veldig heldige med været de siste årene, og ser frem til en flott gudstjeneste med strålende sol. Utsikten fra Ankerhytten er helt fantastisk. På en fin dag kan man til og med se plattformene i Nordsjøen.

Ankerhytten eies av speiderene i Biskopshavn menighet, og ble for en del år siden bygget opp igjen fra grunnen. Nils Agnar Eldholm er primus motor for Ankerhytten, og har gjort en fantastisk jobb. Grunnen til at hytten heter Ankerhytten, er fordi det ligger et anker like bortenfor hytten. Ankeret havnet der fordi det ble tatt av eksplosjonen på bryggen under krigen, og fløy gjennom luften og landet på Sandviksfjellet, vest for Ankerhytten. Ankeret ble så båret bort til hytten og boltet fast i fjellet. En utrolig historie!

Ankerhytten ligger på Sandviksfjellet, og det er flere veier opp til hytten. Du kan gå opp fra Munkebotn eller via Fløyen. Nedenfor er et kart som viser veien. Vi håper at du vil ta turen opp 2. pinsedag. Vi beregner ca. 90 min opp i rolig tempo. Det blir kirkekaffe etter gudstjenesten. VEL MØTT!!!

For de som ikke har vært på Ankerhytten før, kan denne videosnutten være artig å se; Ankerhytten video og følger du denne linken får du vite hva som skjedde på vågen den 20. april 1944; Historiebeskrivelse av 20. april 1944